"Er wordt steeds meer aandacht besteed aan elektrisch comfort. Juist daarom heb ik me gespecialiseerd in de extra takken van de huishoudelijke installaties."
Verlichting sturen met een dimmer, bewegingsmelder of schemerschakelaar, rolluiken op de juiste tijdstippen op- en neerlaten...
Op het moment dat er heel wat componenten automatisch gestuurd worden, is het beter over te stappen naar een domotica systeem waardoor de mogelijkheden nog veel ruimer worden en eenvoudig kunnen aangepast worden volgens de wisselende noden.
Met Niko Home Control bedien je heel eenvoudig de verlichting, verwarming, ventilatie of rolluiken. Dat kan centraal via een touchscreen, smartphone of tablet, maar evengoed via schakelaars of een sfeerdisplay.
Verlichting wordt niet meer per kamer aan- en uitgeschakeld maar aan de hand van geprogrammeerde lichtkringen kunnen er sferen gecreëerd worden.
Met functies zoals zoneregeling voor verwarming, ecotoets, paniektoets, aanwezigheidssimulatie, koppeling met het alarm... verhoogt de nieuwe elektrische installatie aanzienlijk je wooncomfort en veiligheid.
Met Niko Home Control kan je actief energie besparen. Het ecodisplay geeft aan hoeveel energie de woning verbruikt, waardoor je zuiniger met energie omspringt.
Welke verlichting is er nodig voor welke toepassing? Professioneel advies over lichtbron, armatuur, lichtsterkte... op maat is de basisopdracht van elke lichtadviseur of het nu gaat om verlichting voor een woning, winkel, kantoorgebouw of fabriekspand. Dit geldt voor projecten in zowel nieuwbouw als renovatie, voor binnen- en buitenverlichting.
Voldoende licht, juiste kleurtemperatuur, kleurweergave, sfeer, accenten... volgens het budget. Verlichting en duurzaamheid geven elkaar steeds meer de hand. Fabrikanten ontwikkelen bijzonder energie-efficiënte lichtbronnen en toestellen. Ze investeren hiervoor in onderzoek naar nieuwe technologie en de verbetering van bestaande technologie.
De voortdurende ontwikkeling van LED-verlichting is daar de exponent van. Maar ook voor andere lichtbronnen slagen de fabrikanten erin om het vermogen te laten zakken zonder aan lichtcomfort in te boeten.
Systeem C
Natuurlijke toevoer van verse lucht via toevoerroosters in vensters of muren. Mechanische afvoer van vervuilde lucht met een ventilator.
Ideaal om bij beperkte renovatiewerken toch de nodige ventilatie te voorzien.
Systeem C+
Systeem C wordt uitgebreid met een geoptimaliseerde vraaggestuurde afvoer. De Healthbox heeft een krachtige motor met regelmodules, die steeds in staat is om iedere aangesloten ruimte correct te ventileren.
Een vocht- en/of CO2 sensor in iedere regelmodule meet 24 uur per dag de afvoerlucht uit en communiceert met de centrale processor. De regelmodule beperkt het afvoerdebiet per ruimte wanneer mogelijk en laat ook de motor op een lager toerental draaien. De Healthbox realiseert hierdoor een warmtebesparing en een besparing op het elektriciteitsverbruik.
Met dit systeem is een verlaging tot 24 E-peil punten mogelijk.
Mechanische toevoer van verse lucht en mechanische afvoer van vervuilde lucht met een ventilator.
Bij een balansventilatiesysteem wordt de inkomende lucht verwarmd met de temperatuur van de afgevoerde lucht vanuit de woning. De warmterecuperatie loopt op tot meer dan 90%.
Een Vallox ventilatie unit is voorzien van een stofwerende binnencoating, een dubbelwandige geïsoleerde omkasting, een grof- en fijnstoffilter, energiezuinige gelijkstroommotoren.
De elektronische sturing maakt het mogelijk optimaal te ventileren en het verbruik zo laag mogelijk te houden. Met de vochtigheid en CO2 sensoren wordt het mogelijk de luchtkwaliteit in de volledige woning automatisch op peil te houden.
Juist geplaatste kanalen met de juiste diameter voorzien van geluidsdempende debietregelaars en geïsoleerde flexibels zorgen voor een geluidsarme ventilatie in uw woning.
Systeem E+ is een energiebesparend concept, dat voor de hedendaagse nieuwbouw woning met lage temperatuurverwarming voldoet aan de vereiste van ‘Gebruik van Hernieuwbare Energie’.
Vraaggestuurde ventilatie en warmtepomptechnologie worden intelligent geïntegreerd in één toestel.
De warmte energie wordt gewonnen uit de gecontroleerde menging van warme ventilatie afvoerlucht en de buitenlucht. De gewonnen warmte kan aangewend worden voor laagtemperatuur ruimteverwarming en de productie van sanitair warm water (boilervat 300L).
De E+ndura wordt in hybride opstelling geplaatst met een externe verwarmingsketel (gas), zodat warmtecomfort steeds gegarandeerd is.
Het Touch-frontpaneel van E+ndura geeft de verwarmingsmode en de temperatuur van het sanitair warm water weer, alsook de beschikbare voorraad sanitair warm water.
Met de E+ Smartzone is een verlaging tot 37 E-peil punten mogelijk.